Wie ben ik?

Jannie Hopman (1974) is een coach die mensen helpt op het gebied van Mens & Werk. Daarbij kun je denken aan integrale leefstijlcoaching/vitaliteitscoaching, stressreductie, opbouwen veerkracht en loopbaanvragen.

Ik help mensen zodat ze zich gezonder, gelukkigere en vitaler gaan voelen en meer energie hebben.

Mensen die bij mij komen voor coaching, willen vaak aan de slag met doelen die op de gebieden van mens en werk liggen.

Ik ben ervan overtuigd dat alles met elkaar te maken heeft en in relatie tot elkaar staat. Voor mij bestaat bijvoorbeeld niet alleen de term werkstress. Je bent nog veel meer dan alleen de werkende mens. Een goede totaalbalans in je leven geeft enerzijds rust, maar daarnaast ook meer geluk, voldoening en vitaliteit. Ik vergelijk het vaak met een stoel. Een stoel heeft een aantal poten, daardoor is deze stabiel. Als er minder poten zijn of niet alle poten zijn lang genoeg dan wordt de stoel wiebelig, wankel of valt zelfs om…. Als je visualiseert dat de stoelpoten de volgende gebieden zijn: je werk of daginvulling, relaties met anderen, een veilig huis en je vitaliteit dan kun je je voorstellen wat er gebeurt als een of meerdere van deze gebieden niet optimaal zijn. Ik wil jou graag helpen om de stoel weer zo stabiel mogelijk te krijgen.

Een vraag die veel van mijn coachklanten hebben, is of zij het werk dat zij nu doen nog wel (altijd) willen blijven doen. Ik merk vaak dat er meer speelt dan alleen het werk en daarbij kan ik een waardevolle mix maken als vitaliteitscoach. Een coachtraject kan helpen om het plezier weer te (her)ontdekken of bijvoorbeeld veranderingen aan te brengen in het huidige werk (jobcrafting) en de andere “stoelpoten” nemen we indien nodig mee voor een optimale totaalbalans. Wanneer blijkt dat het werk niet meer past, dan kan ik helpen bij de reis naar een nieuw perspectief.

Een ander actueel onderwerp dat veel aan de orde komt, zijn stress- en burnout. Mensen ervaren veel stress in hun leven. Ik kan je helpen om inzichtelijk te krijgen welke mate van stress bij jou aanwezig is, ik leer je de signalen te herkennen en hoe je de stress in je leven kunt verminderen. Vaak gaat het dan ook om het ontdekken van waar je meer “ja” tegen zult moeten zeggen in je leven.

Mijn opleidingsachtergrond is HBO Personeel en Arbeid, afstudeerrichting Studie- en beroepskeuze en arbeidsvoorziening (1998). Vervolgens heb ik enige jaren gewerkt als consulent bij het toenmalige Arbeidsbureau en vervolgens als personeelsadviseur. Eerst in een internationaal bedrijf en vervolgens in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulpverlening en het primair onderwijs. In 2017 heb ik de Post HBO opleiding tot Integraal Leefstijlcoach aan de MARK Academy afgerond en de CSR-cursus Chronische stress en burn-out. Daarnaast ben ik erg leergierig en fan van levenslang leren waardoor ik (altijd wel) diverse opleidingen en cursussen volg en bovendien veel lees. Ik ben lid van de Beroepsvereniging van Leefstijlcoaches (BLCN).

Mijn aanpak kenmerkt zich door een integrale aanpak en ik werk met kleine concrete stappen en een positieve instelling (ik houd van omdenken).
Ik werk graag probleemoplossend en houd van dingen die het leven makkelijk maken. Ik ben in staat om in korte tijd een vertrouwde en veilige sfeer (ook in groepjes) neer te zetten waarbij ik goed verbinding kan maken met mensen. Ik werk voor particuliere cliënten en voor bedrijven.

BLCN

Beroepsvereniging voor leefstijlcoaches

Opgeleid als leefstijl- en vitaliteitscoach bij MARK Academy

MARK Academy

Jannie Hopman

Ik ben getrouwd en we hebben 3 puberzonen. Verder ben ik een levensgenieter, gek op schoenen, houd ik van lekkere zelfgemaakte soepen, dingen ondernemen met mijn gezin  (vooral vakanties), skiën, hardlopen, pinkboxing, wandelen, tennis, fietsen in plaats van de auto als dat kan, creativiteit, heel veel soorten boeken lezen, gezelligheid met vriendinnen en luieren in de hangmat.

Jannie Hopman
Jannie Hopman
Jannie Hopman coach

Heb je een vraag?

Stuur dan hier jouw bericht.

Door het invullen van onderstaand contactformulier geef je Jannie Hopman, leefstijl- en loopbaancoach toestemming om gegevens over jou te verwerken. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet uitgewisseld aan derden. Je mag jouw toestemming voor gegevensverwerking op elk moment intrekken. Lees hier ons privacy en cookie statement.