Leefstijl- en voedingsanalyse

"Voor je lichaam zorgen is een investering."

"Je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is."

Wat is een een leefstijl- en voedingsanalyse?

De leefstijl- en voedingsanalyse is een interventie die zowel los ingezet kan worden als onderdeel uit kan maken van een coachpakket. Door middel van een leefstijl- en voedingsanalyse krijgt een werknemer meer inzicht in zijn of haar voedingspatroon en leefstijl en hoe en waar hij of zij verbeteringen kan doorvoeren ten goede van zijn of haar gezondheid en geluk.

Werkwijze

De deelnemer houdt gedurende een week zijn of haar eet- en drinkpatroon bij (een format is daarvoor beschikbaar). Op basis van dat patroon, volgen er in het coach-advies-gesprek nog een aantal verdiepende vragen. Dit coach-advies gesprek duurt ongeveer 90 minuten en je krijgt meteen adviezen en tips over het verbeteren van je voeding en je leefstijl (waaronder beweging, energiehuishouding en ontspanning). Daarnaast krijgt de deelnemer een lichaamsmeting met o.a. spier /vetpercentage, BMI en visceraal vet. Na afloop krijgt de deelnemer dit advies nog uitgewerkt toegestuurd.

Aantal sessies en tijdbestek

De leefstijl- en voedingsanalyse vraagt enige voorbereiding van de deelnemer vooraf (bijhouden eetpatroon). De coach-advies sessie duurt ongeveer 90 minuten. Op basis van de eigen wensen en doelen van de deelnemer (en in overeenstemming met de opdrachtgever) kan dit worden uitgebreid met meerdere coachgesprekken.

Voor wie?

Dit is geschikt voor mensen die hun leefstijl- en voedingspatroon willen verbeteren. Gewoon omdat je graag gezonder, gelukkiger en energieker wil worden of omdat je klachten ervaart.

Daarnaast nemen mensen met de volgende klachten, deel aan een leefstijl- en voedingsanalyse:

- overmatige stress

- slecht slapen

- overgewicht

- een laag energieniveau

- niet fit voelen

- ongezond voedingspatroon en/of door alle hypes niet meer weten wat nu echt gezond is

- te weinig beweging

- te weinig ontspanning

Welke resultaten mag de deelnemer verwachten?

  • Inzicht krijgen in het huidige voeding- en leefstijlpatroon;
  • Weten welke quick wins je helpen om je gezondheid te verbeteren;
  • Inzicht krijgen op welke gebieden je duurzame gezondheidsverbetering kan creëren.

De analyse vindt plaats in mijn praktijk in Leefstijlcentrum de Remise in Druten of in overleg op een andere lokatie.

 

Een leefstijl- en voedingsanalyse is zowel mogelijk voor particulieren als voor werkgevers, informeer naar de mogelijkheden!