Wat is de GLI COOL

COOL staat voor Coaching op Leefstijl en deze gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is per 1-1-2019 opgenomen in de basiszorgverzekering voor een doelgroep die daarvoor in aanmerking komt. Een GLI is een aanpak die zich richt op een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering.

Zo werkt CooL in de praktijk:

  • Iedere doorverwezen deelnemer krijgt een persoonlijke intake met de leefstijlcoach. Tijdens dit gesprek bepaalt de deelnemer welk doel hij wil behalen en welke acties daarvoor nodig zijn.
  • Je hebt een verwijzing nodig van de huisarts voor de GLI COOL. De huisarts of POH kan beoordelen of je in aanmerking komt hiervoor.  Als je de verwijzing hebt, kun je contact met mij opnemen en plannen we een intake op het moment dat er bijna een groep gaat starten.
  • Het Cool-traject bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten waarin steeds een ander thema centraal staat en daarnaast 4 persoonlijke gesprekken met de leefstijlcoach. Het voordeel van de groepsbijeenkomsten is dat je ervaringen kunt uitwisselen en steun kunt ervaren van andere deelnemers. De combinatie met de persoonlijke coachgesprekken zorgt ervoor dat jij in jouw eigen tempo, op jouw manier, met begeleiding van een coach toe kunt werken naar jouw persoonlijke doel. Op dit moment duurt dat traject in totaal 8 maanden. Dit kan vervolgd worden met een traject van 16 maanden zodat je in totaal 24 maanden aan jouw leefstijl werkt.

GLI COOL in Druten  (er zitten maximaal 12 personen in een groep):

Groep 1 gestart in februari 2019 van 16.00 tot 17.30 uur in Leefstijlcentrum de Remise in Druten. Data groepssessies: 25 februari, 18 maart, 8 april, 13 mei, 3 juni, 1 juli, 26 augustus en 23 september 2019.

Groep 2 gestart in mei 2019 van 19.00 tot 20.30 uur in Leefstijlcentrum de Remise in Druten. Data groepssessies: 9 mei, 6 juni, 27 juni, 22 augustus, 26 september, 31 oktober, 12 december 2019 en 16 januari 2020.

Een volgende groep zal starten in augustus 2019. Mocht je hiervoor interesse hebben en een verwijzing hebben van jouw huisarts, neem dan contact op. LET OP: de nieuwe groep(en) worden gedaan door een andere leefstijlcoach, namelijk Francien Strijbosch - Kuijpers. Je kunt haar benaderen via info@presenceforu.nl. Voor meer informatie is dit haar website: http://www.presenseforu.nl

Actuele stand van zaken in de regio waar ik werk

In tegenstelling tot eerdere berichten, heeft de zorggroep (OCE) in deze regio er vooralsnog niet voor gekozen om de GLI COOL te contracteren. Voorheen zou er geen mogelijkheid zijn als individuele leefstijlcoach om een contract aan te gaan met de zorgverzekeraars. Dat is in de loop van januari bij een aantal verzekeringen veranderd. Als leefstijlcoach heb ik inmiddels een contract met CZ, VGZ en Zorg en Zekerheid (dat geldt dan voor alle labels die hieronder vallen, zie onderstaand overzicht). Met een aantal andere verzekeringen ben ik nog bezig (waaronder Menzis). Van DSW/Stad Holland weet ik inmiddels dat er geen contract mogelijk is voor mij als individuele leefstijlcoach.

Dit betekent dat op dit moment (maart 2019) de mensen die verzekerd zijn bij CZ, VGZ en Zorg en Zekerheid 100% vergoeding krijgen voor het GLI traject. De declaratie verzorg ik als leefstijlcoach. Mocht je bij een andere verzekeraar zitten, dan is ongecontracteerde zorg een mogelijkheid. Het kan dan zo zijn (dat hangt van de verzekering en daarbinnen het pakket af) dat er een gedeelte eigen bijdrage is. In deze gevallen, krijg je van mij een factuur waarin ik de NZA-tarieven voor de GLI COOL hanteer. Deze factuur kun je dan zelf indienen bij de zorgverzekering. Het beste kun je zelf even contact opnemen met jouw zorgverzekering om te vragen op welke vergoeding jij recht hebt.

 

GLI COOL maak je persoonlijk leefstijlplan

Infographic die ik onlangs maakte over het Persoonlijk leefstijlplan die de deelnemer aan de GLI COOL kan maken om zijn doelen te bereiken.

 

 

In onderstaande flyer lees je meer informatie over COOL of kijk op COOL-Nijmegen.

GLI COOL

Je kunt ook contact met mij opnemen voor meer informatie.